Het Kinecentrum | Oedeemtherapie | het Kinecentrum Opwijk
Windeling, manuele lymfedrainage, oefentherapie, pressotherapie via Lymphamat
305
post-template-default,single,single-post,postid-305,single-format-standard,cookies-not-set,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-2.0,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,vertical_menu_background_opacity_over_slider vertical_menu_background_opacity_over_slider_on,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Oedeemtherapie

manuele lymfedrainage, lymphamat, oefeningen en windeling: Oedeemtherapie op topniveau

Dit is een zachte massagevorm die op het gehele lichaam toepasbaar is. Ze heeft als doel de vochtdoorstroming te stimuleren,de immuniteit te verhogen, de stress te verlagen en het hormonale stelsel te optimaliseren.

Meest voorkomende doelgroep

Heel wat patiënten krijgen klachten van vochtophoping, door de gedeeltelijke of totale verwijdering van oksellymfeklieren. Een belangrijke klacht is oedeem (vochtophoping in de arm, welke voorheen de lymfe draineerde via de verwijderde okselklieren). Verder is er vaak een veranderd of verminderd gevoel in de bovenarm en soms een moeilijk te omschrijven vervelend gevoel in de schouder. Af en toe soms pijn.

Vochtophoping kan eveneens voorkomen worden zonder wegname van de lymfeklieren, bijvoorbeeld na een trauma, tijdens wangerschap, bij …

Met specifieke handgrepen en eventueel zwachtelen kunnen we het lymfevocht stimuleren. Deze lymfedrainage kan een aanzienlijke vermindering geven van de zwelling, de spanning en pijn. Daarnaast kunnen ook oefeningen worden gegeven die de afvoer stimuleren. Pressotherapie en dermotonie zijn eveneens aan de orde.