Het Kinecentrum | Babymassage
5972
post-template-default,single,single-post,postid-5972,single-format-standard,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-2.0,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,vertical_menu_background_opacity_over_slider vertical_menu_background_opacity_over_slider_on,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Babymassage

Babymassage gaat een stap verder dan knuffelen. Het is een leuke manier om je liefde voor je baby tot uitdrukking te brengen. In de eerste levensmaanden gebruiken we onze tast meer dan dat we ons gehoor en ons zicht gebruiken. De band tussen ouder en kind komt immers tot stand via geur, geluid en aanrakingen.

Daarom is liefkozend strelen zo belangrijk. Het toont je affectie en geborgenheid en het helpt de baby ontspannen.

Babymassage kan eveneens een hulpmiddel zijn bij constipatie, winderigheid of het krijgen van tandjes. In studies werd aangetoond dat baby’s die gemasseerd worden minder huilen, beter sliepen en minder stresshormoon produceerden. Het verbetert de relatie tussen baby’s en moeders of vaders met een postnatale depressie. Verder heeft het een positief effect op de grove en fijne motoriek, de persoonlijke en sociale vaardigheden en het slaappatroon. Vaders die babymassage geven voelen zich competenter en accepteerden hun vaderrol makkelijker.

Babymassage is bijzonder aangeraden bij:

  • Premature baby’s of baby’s die lang in een couveuse moeten blijven
  • Emotioneel gestoorde baby’s, slappe of futloze baby’s
  • Baby’s met ontwikkelingsachterstand of lichamelijke handicap
  • Geadopteerde baby’s
  • Onrustige baby’s of huilbaby’s
  • Problemen met borstvoeding, constipatie, krampjes, tandjes krijgen
  • Langdurige scheiding na keizersnede of na medicijnen waardoor de mama of het kindje nog wat verdoofd kunnen zijn.
  • Verstoorde ouder-kindrelatie, wanneer er niet meteen een klik is tussen moeder en kind
  • Postnatale depressie bij één van de ouders

Praktisch:

Geschikte leeftijd: vanaf 6 weken tot 2 à 21/2 jaar. Best niet te vroeg beginnen. De baby moet oogcontact kunnen maken. Wanneer je begint met de massage is de baby best niet te moe, niet te hongerig en heeft ook niet pas gegeten.

We gebruiken een baby-olie op plantaardige basis, calendula of zoete amandelolie. Je kan ook je eigen baby-olie meenemen. (Die vind je bij de apotheker).

Meestal zijn er maar 1 à 3 sessies nodig. Deze sessies variëren van 10 min tot 30min. Afhankelijk van het ritme van de baby.

Indien de baby koorts heeft, kan de babymassage niet doorgaan.