Het Kinecentrum | PRÉ- EN POSTNATALE KINESITHERAPIE
5894
post-template-default,single,single-post,postid-5894,single-format-standard,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-2.0,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,vertical_menu_background_opacity_over_slider vertical_menu_background_opacity_over_slider_on,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

PRÉ- EN POSTNATALE KINESITHERAPIE

Prenatale oefeningen, postnatale oefeningen, zwangerschapsbegeleiding

Prenatale kinesitherapie

In de prenatale lessen staan we even stil bij de verschillende zwangerschapskwaaltjes en overlopen geschikte oplossingen. Soms helpen specifieke oefeningen of hulpmiddelen om eventuele zwangerschapskwalen op te vangen. We stimuleren gezonde sportieve activiteiten om de fysieke conditie te optimaliseren voor de bevalling.

Er wordt extra aandacht besteed aan het oefenen van de bekkenbodemspieren. Want hier is preventie zeer belangrijk. We raden aan deze spieren al bewust te leren gebruiken tijdens de zwangerschap. Dan is het na de bevalling makkelijker om de spieren opnieuw te trainen.

Verder wordt er stilgestaan bij het verloop van een bevalling. We leren verschillende arbeidshoudingen aan, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, partnermassages, pershoudingen en perstechnieken. Zo kan je je optimaal voorbereiden op de geboorte van je kindje.

Postnatale kinesitherapie

Na de bevalling moet je lichaam terug kunnen herstellen. Niet alleen de bekkenbodemspieren maar heel je lichaam heeft hard gewerkt tijdens de bevalling. In onze postnatale sessies focussen we ons in de eerste plaats op de bekkenbodemspieroefeningen. We trainen de kracht, uithouding, snelheid en controle van de bekkenbodemspieren met specifieke oefeningen. Maar ook de andere spieren van het lichaam komen aan bod. Denk maar aan de buikspieren, bilspieren, beenspieren, armspieren… Naast deze algemeen spierversterkende oefeningen, werken we ook opnieuw aan een goede fysieke basisconditie om je lichaam terug in vorm te krijgen.

Praktische informatie

Prenatale kinesitherapie kan gestart worden vanaf 24 weken zwangerschap.

Postnatale kinesitherapie kan gestart worden vanaf 4 à 6 weken na de bevalling (6 weken na keizersnede). Je doet best sportieve kledij aan en breng zeker een flesje water mee.