Het Kinecentrum | Load management in tendinopathy
5915
post-template-default,single,single-post,postid-5915,single-format-standard,mkd-core-1.0.3,ajax_fade,page_not_loaded,,onyx-ver-2.0,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,vertical_menu_background_opacity_over_slider vertical_menu_background_opacity_over_slider_on,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive

Load management in tendinopathy

Load management in tendinopathy

➡️Load management in tendinopathy ⬅️

De Achillespees en de patellapees worden vaak aangetast door tendinopathieën. Dit kan voor ernstige problemen zorgen bij sporters en ook in het dagelijkse leven.

?Reeds verschillende decennia lang is de is de meest gebruikte behandeltechniek voor tendinopathieën excentrisch oefenen!

?Uit verschillende systematic reviews blijkt dat excentrisch trainen niet voor iedereen even effectief is. Een rehabilitatieprogramma om de load tolerantie van de pees te verhogen zou moeten bestaan uit krachttraining, snelheid en ‘energieopslag en afgifte’.

?In een studie van Mascaro et al. geeft men een een mooi schema weer hoe men progressief de load kan verhogen na een tendinopathie!

Bron: https://www.sciencedirect.com/…/artic…/pii/S1886658117300580